

Kevään ensimmäiset lämpimät päivät houkuttelevat grillaamaan. Mikään ei voita ulkona hiilloksella tai tulella tehtyä ruokaa. Se on samalla alkukantaisin ruoanlaittomuoto ja mitä parhain tapa kokoontua yhdessä hyvän ruoan ympärille. Sitä paitsi kukapa voi vastustaa grillaamisesta syntyvää lämpöä ja tuoksua?
Kuvat K-supermarket |
Valmistele grilliherkut ja muut tarjottavat etukäteen, niin ehdit nauttia vieraiden seurasta ja grillijuhlan tunnelmasta. Pilko raaka-aineet, marinoi lihat ja sekoita kastikkeet maustumaan.
Nosta tarjoiluastiat esiin ja kata pöytä, joka kutsuu istumaan ääreensä. Pienillä koristeilla ja kivoilla astioilla lisäät entisestään tunnelmaa! Ruokien loppusilaus ja pääasia, eli grillaus toimii ohjelmanumerona juhlan aikana vähintään tunnin ajan ennen grillausta.
Tuhteja ja kevyitä ruokalajeja
Kolmen ruokalajin menu on tyylikäs valinta grillijuhliin. Toimiva ja tasapainoinen grillimenu sisältää sopivassa suhteessa tuhdimpia ja keveämpiä ruokalajeja. Meheväksi grillatun lihan kaveriksi kannattaa valita keveä, mutta ruokahalua herättävän maukas alkuruoka, esimerkiksi juustorikas salaatti tai mausteinen kylmä keitto. Tuhdin grilliaterian kruunaa parhaiten raikas, mutta maukas jälkiruoka. Tarjoa vaikkapa marjaista marenkikakkua tai grillattuja hedelmiä jäätelön kanssa.
Grillissä paistuvien makkaroiden ja vartaiden rinnalla kypsyvät kasvisnyytit sekä maukkaat lihat. Valitse grilliin valmiiksi maustettua tai maustamatonta lihaa, ja viimeistele oman maun mukaiseksi esimerkiksi yrteillä, mausteseoksilla, kastikkeilla, ja kuiva- tai nestemarinadeilla.
Grillaa erilaista lihaa
Grillissä valmistuvien liharuokien valikoima on monipuolinen. Yksi grillaa mieluiten naudan ulko- ja sisäfilettä, entrecotea eli välikyljystä, toisen grillissä tirisevät mehevät possupihvit, kyljykset ja vartaat, kolmannella hiilloksella kypsyy lammasta ja broileria. Jos grillaat luullista lihaa, esimerkiksi porsaan kylkirivejä eli ribsejä, voit esikypsentää lihat ensin keittämällä ne lihaliemessä isossa kattilassa.

Grillissä tehdään vaan kuumennus ja viimeistely. Grillausöljyä sivellään grillattavan ruoan pinnalle ennen grillausta sekä sen aikana. Marinadi mureuttaa ja antaa makua kaikille grillattaville lihoille. Marinadin käyttö on helppoa. Laita ainekset muovipussiin, sulje tiiviisti ja anna marinoitua jääkaapissa.
Grillaus on hauskinta yhdessä
Voit toteuttaa grilliherkkujen valmistuksen myös vieraat aktivoimalla. Pilko raaka-aineet valmiiksi ja pyydä vieraita kokoamaan mieleisensä grillinyytit tai vartaat. Varaa myös erilaisia juustoja grillinyyttejä mehevöittämään. Tuorejuustot tuovat herkullista makua grillinyytteihin ja ne sopivat mainiosti myös kala-annosten maustamiseen! |

Voit toteuttaa
grilliherkkujen
valmistuksen myös vieraat
aktivoimalla. Pilko
raaka-aineet valmiiksi ja
pyydä vieraita kokoamaan
mieleisensä grillinyytit
tai vartaat.
|
Ehdotuksemme grillimenuiksi
Toteuta kevään paras grillimenu testatuilla resepteillämme. Yhdistele vapaasti herkkuja ja täydennä pääruokia mieleisilläsi perunoilla, grillatuilla kasviksilla tai kauden antimista kootuilla salaateilla.
Laadukkaat raaka-aineet kesän parhaisiin grilliherkkuihin löydät meiltä Lippulaivan K-supermarket Seilorista. Muista myös grillit, grillihiilet, sytytysnesteet ja kertakäyttöastiat. •
Lähde: K-Supermarket
Lue myös nämä artikkelit:
Seilorilla on Juustoreura ry:n suositus - Seilori Magazine 1/2012
K-Menu-tuotesarja saapui K-ruokakauppoihin - Seilori Magazine 1/2014
Aromikasta lammasta pääsiäispöytään - Seilori Magazine 1/2014
K-supermarketin aina herkullinen hedelmä- ja vihannesosasto - Seilori Magazine 1/2014
Neuvoja K-kauppiaan uraa harkitsevalle - Seilori Magazine 1/2014
|