Juustoseura ry
Seilorilla on Juustoreura ry:n suositus

Seilori on lisännyt asiakkaidensa toivomusten mukaan juustojensa valikoimaa. Laajasta, jo yli 700 juuston valikoimasta löydät juustoihanuuksia kotoa ja kaukaa, aina aamupalasta vierastarjoiluun. Osoituksena korkeasta ammattitaidostamme Juustoseura ry. on myöntänyt Seilorille ”Juustoseura suosittelee” -kilven.

teksti Juhani Nurmi
kuvat Heikki Kuisma

Juustoserua suosittelee

Siisteys, juustohyllyjen sijainti ja helppo saavutettavuus kaupan sisällä, henkilökunnan asiantuntemus, valikoiman monipuolisuus ja ennen kaikkea juustojen laatu, ovat hyvän juusto-osaston kriteereitä. Seilorin värikkäällä juusto-osastolla asiakkaan toivottaa tervetulleeksi osastonhoitaja Sara Nevalainen.

”Saamamme suosituskilpi kertoo asiakkaillemme, että haluamme palvella heitä monipuolisella juustovalikoimalla ja ammattitaidolla”, Sara muistuttaa. ”Suosituskilven saaneilla kaupoilla ja ravintoloilla on oikeus hyödyntää kilpeä mainonnassaan”.

Juustoseuran tavoitteena on juuston arvostuksen kohottaminen ja juustotietouden lisääminen. Helsingin alueella on 140 juustoseuran jäsentä, jotka vierailevat aktiivisesti kilven saaneissa kaupoissa ja ravintoloissa. He valvovat, ettei laatuehdoista ja säännöistä luisteta. ”Seura on myöntänyt suosituskilven yli sadalle myymälälle ja ravintolalle eri puolilla Suomea”, Sara kertoo.

Kokeile rohkeasti uusia makuja

Juustoja kohtaan tunnetuista ennakkoluuloista luopuminen ja uusien juustotyyppien kokeilu voi avata ovia uusille makunautinnoille.

”Juusto on helppo ruokalaji vaikka joulun aikaan tarjottavaksi”, Sara ehdottaa. ”Se ei vaadi muuta valmistelua kuin juustojen ottaminen huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Juuston lisäkkeitä ei tarvitse olla paljon. Niitä voivat olla patonki, hapankorput, keksit ja piparkakut”.

Sara Nevalainen
• Osastonhoitaja Sara Nevalainen.

Mitä kannattaa tarjoilla juuston kera?

Suolaiset keksit soveltuvat huonosti juustotarjottimelle. Juuston seuraksi sopivat myös vähähappoiset hedelmät, kuten päärynät, kiivit ja viinirypäleet ja kuivatuista hedelmistä esim. aprikoosit, taatelit ja viikunat. Kasviksista sopivia seuralaisia juustoille ovat esimerkiksi retiisit, varsiselleri ja kukkakaali.

Juustotarjotin kruunaa pöydän

Juustotarjottimelle kannattaa valita sekä mietoja että voimakkaita, kovia että pehmeitä juustoja. Juustotarjotin voi koostua yhdestä ainoasta herkullisesta juustosta, ja laajallekin juustotarjottimelle riittää 3–6 erityyppistä juustoa.
”Aterian jälkeen juustoa tulee varata 50–100 g henkeä kohti. Illanistujaisten juustotarjottimelle juustoa kannattaa varata yhteensä 150–200 g ruokailijaa kohti. Aterian jälkeen tarjottavien juustojen valinnassa on hyvä huomioida edeltänyt ateria. Voimakkaasti maustetun aterian jälkeen kannattaa puolestaan tarjota raikkaita ja nuoria juustoja. Täyteläisimpiä juustoja taas kannattaa tarjota silloin, kun ateria on ollut kevyt ja yksinkertainen. Muista myös varata tarjottimelle jokaiselle juustolle oma veitsi”, Sara muistuttaa.

Juustokori lahjaksi

”Tilaa ystävällesi, tuttavallesi tai liikekumppanillesi värikäs juustokori lahjaksi. Valmistamme juustokorit toivomustenne mukaan”, Sara Nevalainen kehottaa lopuksi. •


Ota suoraan yhteyttä puh. 09 – 819 05158 / Sara Nevalainen


Julkaistu Seilori Magazinessa 1/2012

Lue myös nämä artikkelit:
Luomun menestystarina jatkuu Seilorissa
- Seilori Magazine 1/2012

Virvon varvon tuoreeks terveeks - Aromikasta lammasta pääsiäispöytään
Vapaaehtoiset jakavat ruokaa Espoonlahdessa - Seilori Magazine 1/2011
Asiakkaat tyytyväisiä sähköiseen hinnannäyttöön - K-ruokakauppa 1/2013

Wilhelmina Sailing - Vie itsesi ja ystäväsi charter-purjehdukselle - DeLuxe-lehti 5 vuotta 2013