Kyllä Seilorin kinkku on joulupöydän kunkku! Varaa luomu- ja viljakinkut Seilorista ajoissa

Seilorin paljon kiitosta saanut herkkutiski on vaikuttava. Suomen parhaalla lihaosastolla työskentelevä Jukka Kärkkäinen esittelee ylpeänä lihavalikoimaa. ”Suomalaiseen joulupöytään kuuluu suomalainen joulukinkku. Paras kinkku on tuore luomu- tai viljakinkku. Jouluna myymme luomu- ja viljakinkkuja valtavia määriä. Ne muuten kannattaa varata ajoissa, sillä niitä ei valtavan kysynnän vuoksi riitä kaikille”, Jukka muistuttaa.

Juustoserua suosittelee

Joulukinkku on helppo paistaa, kun muistaa muutamat perusasiat

Paista kinkku noin 100–125 asteessa. Huuhdo ja kuivaa kinkku. Jos kinkussa on verkko, jätä se paiston ajaksi. Laita huoneenlämpöinen kinkku kamarapuoli ylöspäin uuniritilälle. Laita ritilän alle uunipelti. Kaada pellin pohjalle n. 1 cm sentin verran vettä, että kinkusta tippuva rasva ei pääse kuivumaan ja käryämään uunissa. Vedellä voit myös valella kinkkua paiston aikana. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta ei luuhun asti. Jos haluat kinkusta mehevähkön, se kannattaa ottaa uunista 75–77 asteisena, Jukka muistuttaa. Jos pidät ylikypsän kinkun mausta, anna lämpötilan nousta 80 asteeseen. Nyrkkisääntö paistamiseen on, jos paistat kinkkua ilman mittaria, paistoaika on noin 1,5 tuntia ensimmäistä kinkkukiloa ja noin tunti seuraavia kinkkukiloja kohti. Kärkkäinen suosittelee paistomittarin käyttämistä. Ennen kuorrutusta kinkun on syytä antaa levätä ja jäähtyä muutama tunti. Joulukinkku ei ruskistu kypsennettäessä. Jäähtynyt kypsä kinkku kuorrutetaan ja ruskistetaan nopeasti uunissa, jotta siihen saadaan ruskea ja rapea pinta. Ennen kuorruttamista jäähtyneestä kinkusta poistetaan mahdollinen verkko ja kamara sekä ainakin osa rasvasta, neuvoo Jukka. •

kinkku1

K-Supermarket Seilori -